vineri, 7 octombrie 2011

HTC Flyer - un tablet decent la un pret indecent

HTC a lansat in primavara acestui an primul lor tablet numit Flyer, un gadget interesant ce se deosebeste in mod esential de nenumaratele tableturi de pe piata printr-un singur lucru: tehnologia scribe ce ne permite sa folosim un pen special pentru a scrie sau desena pe acest ecran capacitiv.
Doresc sa va dau cateva informatii despre acest gadget pe care sper sa le gaseasca folositoare cei ce urmaresc sa isi achizitioneze un tablet si sunt derutati de varietatea ofertelor de pe piata.
  
Specificatii:
General
Dimensiuni (L x W x T) 195.4 x 122 x 13.2 mm
Greutate 421 g
Tip display LCD capacitiv
Rezolutie display 600 x 1024 pixeli
Diagonala display 7 inch
Continutul pachetului Incarcator 220V, cablu de date, casti stereo cu microfon, husa, stylus (cu baterie inclusa) si CD cu manual
Garantie 24 luni
Conexiuni
GSM/GPRS Da
Frecvente GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100 Mhz
HSDPA Da
3G Da
EDGE Da
SMS Da
MMS Da
Viteza Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0 with A2DP
Conectare calculator microUSB
Versiune USB 2.0
GPS
GPS Incorporat
Sistem
Frecventa procesor 1,5 GHz
Sistem operare Android 2.4 (Gingerbread)
Memorie RAM 1 Gb
Memorie interna 32 Gb
Slot memorie (tip) micro SD
Tastatura virtuala Da
Predictie T9 Da
Multimedia
Iesire audio jack 3.5 mm
Camera Foto 5MPcu autofocus
Camera apel video 1.3 MP
Baterie
Tip acumulator Li-ion
Capacitate acumulator 4000 mAh

Video:


     Cand am cumparat acest tablet aveam deja un iPad 16Gb WiFi si un Galaxy Tab. Amandoua sunt niste tableturi exceptionale de care am fost multumit. Ipad-ul il aveam de cand au aparut si pot sa spun ca a meritat toti banii. Apple face lucruri minunate si nu regreti niciodata achizitionarea lor. Din pacate aveam modelul WiFi si aveam nevoie de 3G. In plus un tablet de 10" nu asigura o portabilitate confortabila. Pentru aceste aspecte m-am indreptat in prima faza spre Galaxy Tab a carui pret era mai mult decat rezonabil. E un tablet grozav ce asigura o buna portabilitate si conectivitate 3G. Totusi parea incomplet fara acel stylus al HTC-ului. Desi nu era o functie care sa-mi fie strict necesara am inlocuit Galaxy Tab-ul cu un HTC Flyer 3G. Diferenta de pret a fost consistenta Flyer-ul costand dublu fata de Galaxy Tab. Cu toate acestea pot spune ca nu am nici un regret, tabletul e minunat si desi nu folosesc des stylus-ul ma simt multumit ca exista.
     Acum cateva consideratii generale si cateva comparatii personale:
Aspect si design:
  • Flyer are un design elegant, corpul monobloc din aluminiu si materialele de calitate folosite ii confera un aspect solid si trainic nu fara o usoara tenta luxoasa
  • Prin comparatie Galaxy Tab are un aspect ieftin datorita plasticului folosit iar iPadul are vesnica problema a zgarierii carcasei ce ne obliga sa ii luam carcase de protectie. Case-ul Flyerului este rezistent si nu se simte nevoia unei carcase de protectie. Desi in specificatii nu se specifica daca ecranul este rezistent la zgarieturi pot spune ca nu am avut probleme cu el si nu folosesc folie de protectie.
Portabilitate:
  • Ecranul de 7" permite o portabilitate mult mai buna decat la tableturile cu ecran de 10". Tabletul incape in buzunarul din spate de la jeans, insa nu e confortabil de purtat astfel.
  • In ce priveste acest aspect pot spune ca Galaxy Tab e mai potrivit fiind o idee mai subtire si mai usor.
Conectivitate:
  • Flyer permite conectivitate WiFi si 3G (modelul de 32Gb) ceea ce asigura conectivitate la internet in aproape orice situatie. Flyer nu are dialer (spre deosebire de Galaxy Tab) deci nu puteti efectua convorbiri telefonice decat daca instalati un custom ROM.
SO si interfata
  • Flyer vine cu Android Gingerbread si cu promisiunea lui Honeycomb pana la sfarsitul anului. Interfata SenseUI a celor de la HTC depaseste dupa mine orice alta interfata de Android.
Performante:
  • Flyer are un procesor tactat la 1.5 Ghz, 1 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB. Se mișcă foarte bine în rularea aplicațiilor din Android Market. Procesorul face fata cu brio si nu pot spune ca se simte nevoia unui dual-core.
Bateria:
  • Aici pot spune ca performantele sunt mai slabe decat Galaxy Tab sau iPad, in jur de 4 ore spre deosebire de 7 ore la Galaxy Tab sau 10 ore la iPad.
Pret:
  • Pretul este mare si nu e justificat decat daca tineti neaparat sa aveti un tablet cu stylus. Galaxy Tab are un pret ce se situeaza undeva la 50% din pretul unui Flyer si va ofera aceleasi performante cu exceptia tehnologiei scribe.

Concluzii: daca doriti un tablet portabil (7") cu stylus atunci Flyer e singura alegere la momentul actual. Eu nu regret ca l-am achizitionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu